13. huhtikuuta 2016

Kuin elämällä ajaisi

Pyöräilin tänään salilta kotiin, jota teen usein. Puhuin puhelimeen, selvitin päätäni ja purin sydäntäni yhelle elämäni tärkeimmistä ihmisistä. Näin risteyksestä tytön joka oli kaatunut pyörällä, hetkeäkään en ajatellut jatkavani puhelua ja polkemista kotiinpäin vaan käännyin auttamaan häntä.

Kaaduit. Polvia koski, pari kyyneltä vierähti kivun ja säikähdyksen keskeltä. Kengännauhasi oli kietoutunut polkimen ympäri sillä olit solminut ne huonosti, ihmissuhteet. Luotit heikkon solmuun vaikka tiesit voivasi satuttaa itseäsi luottamalla nopeasti tekaistuihin tukiverkostoihin. Äiti varoittikin tästä, tunnet katumusta kun et kuunnellut rakkaudella annettuja neuvoja.
Kypärä, sen olit onneksi kaikesta häpeästä huolimatta laittanut päähäsi. Tuttu ja turvallinen, vaatimattoman näköinen mutta vahva ja varma suoja joka tilanteeseen. Ehkä paras kaverisi. Vaikka tunnet olevasi yksin, epäonnistunut, ehkä peloissasi koska tiesit joutuvasi jatkamaan matkaa samat kengät jalassa saman pyörän selässä. Apu on lähempänä kun osaat odottaa, yllättävissä tilanteissa saat elämääsi uusia ihmisiä. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys.

Kiedoin nauhan pois polkimen ympäriltä, varmistin vielä että tyttö muistaa solmia molemmat kengät hyvin. Kehotin vielä ajamaan varovasti ja kovasti kiitellen hän lähti polkemaan.

Vaikka miljoona kertaa oletkin ne nauhat aikaisemmin solminut, joskus se on mahdottoman vaikeeta. Vaikka asiat menisivät kuin pyörällä ajaen, sekin voi joskus olla vaikeaa. Elämä nimittäin.
Kuka vaan voi solmia nauhasi, pumpata kumisi, öljytä ketjusi tai kiinnittää kypäräsi. Mutta tahto lähtee itestä. Haluanko mennä eteenpäin, luotanko itseeni, uskallanko ajaa vaikka voin kaatua? Uskalla, yritä, elä.

Aja polkuja jotka tuntuu mielenkiintoselta. Osta pyörä joka on sun näkönen, äläkä välitä siitä tykkääkö muut sun pyörästä. Ota matkaseuraks ihmisiä jotka osaa paikata sun kumin tarvittaessa ja näyttää sulle uusia reittejä ja temppuja. Pole sitä vauhtia mitä jaksat ja muista että välillä pitää levätä, muuten ei jaksa polkea yhtään metriä eteenpäi.

2 kommenttia:

  1. kepa oot vaan nii ihana + this text was so good ❤️❤️

    VastaaPoista

Olet omena